Informatie over Verkeer

Op de verkeernieuws pagina van Headlines.nl lees je alle nieuwtjes over het verkeer in Nederland. Deze pagina wordt de hele dag up-to-date gehouden. Door de headlines op deze pagina te volgen, weet jij dus altijd alles over de verkeerssituatie. Zo weet je waar de files zijn.

Het verkeer is de verplaatsing van mensen en objecten. Het grootste voorbeeld hiervan is het vervoer met auto’s. Als er teveel auto’s op een weg zijn en het verkeer blijft stilstaan, dan wordt dit filevorming genoemd.

Vooral op de wegen in en rondom de Randstad is het vaak raak. Aan het begin en het eind van de werkdag staan er op deze wegen vaak files. Je wordt op verschillende manieren op de hoogte gehouden van de filevorming. Dit wordt gedaan via de televisie, de radio en het internet.

Rijkswaterstaat onderscheidt drie vormen van stagnerend verkeer. Dit zijn het langzaam rijdend verkeer. Dit is verkeer dat over minimaal twee kilometer nergens sneller rijdt dan 50 kilometer per uur, maar wel sneller dan 25 kilometer per uur. Dan is er ook nog stilstaan verkeer. Dit is verkeer dat over ten minste twee kilometer vrijwel overal minder dan 25 kilometer per uur rijdt. De laatste vorm van een file is langzaam rijdend tot stilstaand verkeer. Dit is langzaam rijdend verkeer over een grote lengte, met hierin op sommige stukken stilstaand verkeer.