Fotografie

Meer laden...

Uitgelicht

Informatie over Fotografie

Ben jij graag bezig met fotografie en volg je hier altijd het nieuws over? Dan kan je hier goed terecht. Je treft hier alle nieuwtjes over alles wat met fotografie te maken heeft. Of het nu gaat om de nieuwste camera’s, foto-exposities, fotografen of ander nieuws. Je vindt het hier allemaal.

Het wordt fotografie is afgeleid uit het Grieks en betekent letterlijk schrijven met licht. De geschiedenis van de fotografie gaat ver terug. Een van de eerste foto’s werd in 1816 genomen door Joseph Nicéphore Niépce. Hij maakte foto’s door een plaat met een lichtgevoelig materiaal in een camera obscura bloot te stellen aan licht. De beelden die hij had gemaakt met deze techniek noemde hij retinas, ofwel netvlies.

Tien jaar later, in 1826, maakte Niépce de eerste foto op een plaat die was bedekt met een lichtgevoelige bitumen. Dit is een soort asfalt. Deze beelden konden worden gefixeerd en in positieve beelden worden omgezet. Toch wordt niet Niépce, maar Louis Daguerre vaak gezien als de uitvinder van de fotografie. In 1934 zette hij het werk van Daguerre voort.

Inmiddels is de fotografie heel ver ontwikkeld. Sinds de komst van de digitale camera’s en de camera’s op de telefoons nemen heel veel mensen snel even een foto. Echter bij professionele fotografie, worden natuurlijk nog echte duurdere fotocamera’s gebruikt.

Is het jouw hobby om foto’s te maken en wil je graag alles weten op het gebied van foto’s? Dan volg je hier natuurlijk graag het nieuws over. Echter, er zijn weinig websites die het nieuws over dit onderwerp goed bijhouden. Gelukkig kan je vanaf nu goed hier terecht. Op deze pagina van Headlines.nl lees je namelijk dagelijks het laatste nieuws over alles wat met fotografie en foto’s te maken heeft.

Zoals je natuurlijk wel weet is een foto een afbeelding op een plat vlak. De oudste foto van Nederland komt uit Zutphen. Deze werd gemaakt door de apotheker Willem Hallegraeff. De datering is 25 november 1839. De foto was een bijdrage aan een album van de amateurschilder Aarnout Jacobus van Eyndhoven. Deze foto is nu in het bezit van het Stedelijk Museum in Zutphen.

Een ander, bekend woord voor een foto is kiekje. Dit woord is genoemd naar de Nederlandse fotopioneer Israël David Kiek.

Sinds de komst van de digitale fotografie is er een groot verschil ontstaan tussen het nemen van een foto en het maken van een foto. Wanneer je foto’s neemt, dan doe je dit met een echte fotocamera. Bij het maken van foto’s kan je meer denken aan het bewerken van foto’s met een fotobewerkingsprogramma.